Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Bouwkundig calculator

Vacaturenummer Plaatsingsdatum 16-05-2018
Aantal vacatures 10  
Bedrijfsnaam

KnaapenGroep

Vestiging / locatie KnaapenGroep

Bouwkundig Calculator

 

Wil jij werken voor het oudste en leukste familiebedrijf van Nederland, dat continu innoveert en uitblinkt in sociaal renoveren? Ben jij een bouwkundig Calculator met ervaring in de bestaande bouw? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Functieomschrijving

Als jij onze nieuwe collega wordt, ga je ons helpen om de orderportefeuille vol te houden door bestaande relaties goed te onderhouden. Immers, als onze opdrachtgevers tevreden zijn dan schakelen ze ons graag nog eens in. Jouw specifieke taak daarin is om, samen met je collega’s, projecten volgens planning, binnen de begroting en volgens de gestelde (kwaliteits-)eisen uit te voeren.

 

Een belangrijke taak in deze functie is het bewaken van de marktconformiteit van kostprijsbegrotingen. Je verzamelt en analyseert daartoe in- en externe informatie met betrekking tot de marktprijzen. Ook het bedenken van bouwtechnische oplossingen voor de vraagstukken van opdrachtgevers behoort in deze functie tot je taken. Dat doe je uiteraard samen met de andere leden van het projectteam. Hierbij zoeken jullie altijd naar de optimale prijs-kwaliteitverhouding, zowel voor de initiële investering als voor het meerjarenonderhoud.

 

Samen selecteer je in de ‘voorfase’ van een project ook de aan te schrijven partners en/of onderaannemers en leveranciers. En zorg je dat we van hen binnen de gestelde termijn correcte offertes ontvangen. Soms verricht je, als dat nodig is, inmeetactiviteiten op een projectlocatie.

Aan de hand van de offertes van de onderaannemers/leveranciers maak je de totale  kostprijsbegroting, inclusief normeringen voor een opdracht/project, op. Bij bouwteam- en ketensamenwerkingsprojecten stel je een werkomschrijving op en uiteraard zorg je, daar waar nodig, voor goede interne afstemming. In een later stadium voer je, op basis van nieuwe informatie, eventuele aanpassingen in de begroting door. Je fungeert als tussenpersoon richting onderaannemers/leveranciers en de opdrachtgever met betrekking tot vragen over het bestek en/of de begroting.

 

Je bent in deze functie van bouwkundig calculator ook verantwoordelijk voor juiste communicatie over de projectgegevens. Je stelt de calculatiemap samen en, als een project is aangenomen, zorg je voor een correcte overdracht naar het uitvoerend projectteam. Je spreekt dan ook de opdracht door aan de hand van een overdrachtsformulier. En je zorgt er uiteraard voor dat onderaannemers/leveranciers op tijd en correct worden afgeschreven als een project is afgewezen.

 

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op mbo of hbo-niveau, bij voorkeur richting bouwkunde;
 • Relevante werkervaring op calculatiegebied, ervaring in R&O is een pre;
 • Je beschikt over cijfermatig inzicht en hebt kennis van IBIS-TRAD;
 • Je bent bekend met bouwbesluit (NEN-normen);
 • Je hebt een talent voor plannen en organiseren;
 • Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt kennis van;
  • Bestaande bouw
  • Bouw wettelijke regelgeving en bouwbesluit.

 


Jouw Profiel

 • Je bent stressbestendig en flexibel als het gaat om het uitvoeren van je functie;
 • Je hebt een gedreven persoonlijkheid en werkt resultaatgericht;
 • Je krijgt energie van lastige vraagstukken en bent creatief in het bedenken van oplossingen;
 • Je weet van aanpakken en bent niet bang om beslissingen te maken.

Je werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband. Je weet wat het betekent om te renoveren in bewoonde bouw.

 

Wat maakt werken bij Knaapen anders dan bij andere bedrijven?

We zijn het oudste familiebedrijf van Nederland (opgericht in 1652) en worden inmiddels vertegenwoordigd door de 11de generatie. We zijn een stabiel bedrijf en hebben onze blik altijd gericht op de toekomst.

 

Van eenvoudig schildersbedrijf groeiden we uit tot een multidisciplinair renovatiebedrijf, met voornamelijk woningcorporaties als opdrachtgever. We hebben een bijzondere kijk op renoveren en dat zie je terug in de praktijk.

 

Want anders dan je van een aannemer verwacht, bouwen wij niet alleen met stenen en cement. We renoveren fysiek én sociaal en investeren in een betere toekomst voor de bewoners van een wijk. Dat sociale karakter van ons bedrijf voel je overal terug. We doen het echt sámen bij Knaapen.

 

Wat bieden wij

 • Een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. bonusregeling)
 • Uitzicht op een vast dienstverband
 • Een informele en prettige werkomgeving
 • Uitdagend werk om je helemaal in te storten
 • Een platte organisatie waar humor noodzakelijk is

 

Geïnteresseerd?

Durf jij de uitdaging aan? Dan ben ik benieuwd naar je verhaal. Je kunt je sollicitatie sturen naar solliciteren@knaapen.nl of neem voor meer informatie contact op met Maartje van Kester, tel: 06-10 59 69 54.

Regio Noord-Brabant
Opleidingsniveau MBO-4 , HBO
Opleidingsrichting Bouwkunde
Uren per week 32 - 40 uur
Werkervaring -
Computerkennis -
Rijbewijs -
Talenkennis -
Solliciteren

Schrijf je gratis in

Word gevonden door een groeiend aantal werkgevers, vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en profiteer van alle voordelen.

Ik heb al een account Registreren