Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

BIM modelleur

Vacaturenummer Plaatsingsdatum 27-09-2018
Aantal vacatures 1  
Bedrijfsnaam

Alphaplan adviseurs in bouwen

Vestiging / locatie Alphaplan adviseurs in bouwen
Solliciteren  

Voor onze afdeling Projectvoorbereiding zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren BIM modelleur.

Als BIM modelleur maak je deel uit van een groter projectteam en werk je interactief samen met de architect, derden adviseurs en de projectleider. Je geeft functioneel leiding aan een of meerdere bouwkundig tekenaars. De BIM modelleur staat hiërarchisch onder leiding van het afdelingshoofd en voor wat betreft de uitvoering van de projecten legt hij verantwoording af aan de verantwoordelijke projectleider. 

Bij de afdeling projectvoorbereiding werk je in teamverband aan één of meerdere projecten. Je werkt met de modernste hulpmiddelen, zoals apps, een eigen Cloudplatform, een 3D laserscanner en uiteraard met een moderne krachtige pc. Wil je meer te weten komen over onder andere bovengenoemde werkzaamheden en diensten, kijk dan verder op onze website http://www.alphaplan.nl

Jouw werkzaamheden bij Alphaplan 

De werkzaamheden als BIM modelleur bij Alphaplan zijn veelzijdig, de projecten variëren van nieuwbouw, transities tot renovaties en van ziekenhuizen tot woningbouw. De functie wordt gekenmerkt door de onderstaande werkzaamheden:

 • Het in beeld brengen van bestaande bouwwerken, het inventariseren en opnemen van projecten door middel van een 3D laserscanner.
 • Maken van bouwkundige tekeningen en modellen in alle voorkomende fasen.
 • Het verzamelen van noodzakelijke informatie bij instanties, adviesbureaus en andere afdelingen.
 • Het opzetten van een bruikbaar 3D BIM model en deze 3D (aspect-)modellen kunnen delen en bespreken met de  projectpartners en de opdrachtgever.
 • Het begeleiden van tekenaars en stagiairs.
 • Het opstellen van een ureninschatting voor het honorarium van het eigen vakgebied.
 • Het bewaken en sturen van de projectplanning voor het eigen vakgebied.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde mbo of hbo Bouwkunde diploma en hebt ruime ervaring als (eerste) tekenaar in het technisch uitwerken van renovatie en nieuwbouwprojecten.
 • Je bent enthousiast, hebt empathisch vermogen en bent communicatief vaardig.
 • Je hebt gevoel voor het vak van de ander.
 • Je hebt een goede kennis van het Bouwbesluit en bouwtechniek.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Arkey ASD / Adomi en Solibri model checker.
 • Je kunt met grote hoeveelheden informatie omgaan en beschikt over een analytisch denkvermogen.
 • Het is een pré als je in het bezit bent van rijbewijs B. 

Wat bieden wij jou?

Wij vinden het belangrijk dat jij een leuke en leerzame baan bij ons hebt waar jij je kan ontwikkelen tot de functie die het beste bij jou past. Binnen het bedrijf zijn tal van doorgroeimogelijkheden, zowel in het opdoen van breed georiënteerde kennis als in functie. Hiertoe stellen wij een persoonlijk ontwikkelingsplan en opleidingsbudget beschikbaar.

Naast een marktconform salaris, ontvang je een iPad en telefoon van de zaak. Alphaplan kenmerkt zich door een gezellige sfeer en een laagdrempelige cultuur. Heb je naar aanleiding van bovenstaande profielschets nog vragen dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij maken graag kennis met jou en je talenten. Heb je interesse in deze baan bij Alphaplan? Upload dan jouw motivatiebrief en cv op onze website of stuur een e-mail naar solliciteren@alphaplan.nl 

 

 

 

Regio Zuid-Holland
Opleidingsniveau MBO-4
Opleidingsrichting Bouwkunde
Uren per week 32 - 40 uur
Werkervaring -
Computerkennis Internet Explorer , Microsoft Word
Rijbewijs Rijbewijs A
Talenkennis Nederlands
Solliciteren

Schrijf je gratis in

Word gevonden door een groeiend aantal werkgevers, vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en profiteer van alle voordelen.

Ik heb al een account Registreren