Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Inspecteur Milieu

Vacaturenummer Plaatsingsdatum 05-01-2018
Aantal vacatures 1  
Bedrijfsnaam

Omgevingsdienst noordzeekanaalgebied

Vestiging / locatie Omgevingsdienst noordzeekanaalgebied

Werken bij ons is werken aan een veilig en duurzaam Noordzeekanaalgebied

Inspecteur Milieu
Als ervaren inspecteur met passie voor milieu en techniek lever jij, samen met je collega’s en handhavingspartners, een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van complexe industriële inrichtingen.

Wat ga je doen?

 • Een risico-inschatting maken op bedrijfsniveau en indien nodig vertalen naar een bedrijfsspecifiek
 • toezichtplan met risico’s, beoordelingspunten en bijbehorende toezichtmethode en frequentie;
 • Controles ter plaatse voorbereiden en uitvoeren op basis van vergunningvoorschriften, rechtstreekse verboden, meldingen en/of de eisen uit het Activiteitenbesluit (of de gelijkwaardige voorzieningen);
 • Administratief toezicht houden op basis van openbare en bedrijfsspecifieke documenten (inclusief het beoordelen van rapporten die naar aanleiding van de vergunning moeten worden ingediend, bijv. NRB toets);
 • Bevindingen rapporteren, overtredingen melden, bezoekverslag/brief opstellen;
 • Handhaven bij (opnieuw) geconstateerde overtredingen conform landelijke handhavingsstrategie;
 • Ongewone voorvallen, klachten, meldingen en verzoeken tot handhaven in behandeling nemen;
 • Tijdig signaleren welke specialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld en hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang beoordelen;
 • Contacten onderhouden met en tijdig informeren van interne en externe toezichtpartners.


Over het Team
Het team Toezicht en Handhaving Brzo-RIE bestaat uit enthousiaste en professionele collega’s die
verantwoordelijk zijn voor toezicht en handhaving op het gebied van milieu en veiligheid bij grote industriële bedrijven. Een deel van deze medewerkers is daarbij specifiek opgeleid om - samen met de Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie) en de brandweer - veiligheidsinspecties uit te voeren bij de Brzo-bedrijven.

Landelijk zijn zes omgevingsdiensten verantwoordelijk voor de Brzo/RIE4 bedrijven. De
Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is daar een van en ons werkgebied beslaat de hele provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Een deel van ons werk richt zich dan ook op ontwikkelen van landelijke systematieken waarbij de zes Brzo-omgevingsdiensten waar mogelijk op een eenduidige manier te werk gaan.

Jouw profiel
Jij bent een inspecteur met ervaring op het vakgebied van wie de passie voor het vak afstraalt. Gezien de aard van de bedrijven en de complexiteit van de vraagstukken beschik jij, behalve over inhoudelijke kennis, nadrukkelijk ook over goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat doortastendheid te combineren met de rust om zaken zorgvuldig af te wegen. Daarbij is intern en soms extern overleg met collega’s, adviseurs en handhavingspartners van belang. Je bent in staat om bestuurlijke gevoeligheden te signaleren. Daarbij kun je jouw eigen werk plannen en organiseren. Je hebt een resultaatgerichte attitude waarbij je durft door te pakken in
de handhaving.

Wij vragen

 • Technische hbo-opleiding, bij voorkeur chemische technologie of procestechnologie;
 • Aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving op gebied van milieu en veiligheid;
 • Ervaring met toezicht en handhaving, bij voorkeur bij industriële bedrijven;


Wie zijn wij?
De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) is een kleurrijke en gevarieerde organisatie in ontwikkeling (in 2014 van start gegaan), met volop ruimte voor eigen inbreng. Ook in ons werkgebied zijn veel ontwikkelingen; stilstaan is dus geen optie. De kwaliteit van het werk staat bij ons hoog in het vaandel en we werken voortdurend aan innovatie met optimaal ingerichte werkprocessen. Persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid krijgen veel aandacht.

Wij werken in opdracht van acht gemeenten en drie provincies. Voor meer informatie over de organisatie kun je een kijkje nemen op onze website www.odnzkg.nl.

Wat bieden wij?
Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.564,62,-- en maximaal € 3.663,75,-- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. De omvang van de functie is 36 uur per week, 32 uur is bespreekbaar. We stellen je aan voor de duur van een jaar (bij wijze van proef); bij gebleken geschiktheid volgt daarna een vaste aanstelling.

De OD NZKG volgt de rechtspositieregeling die ook voor de provincies geldt, de CAP. We bieden een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder een volledige OV-vergoeding woon-werkverkeer (voor de NS geldt vergoeding op basis van 2e klas). Ons kantoor ligt direct naast het station Zaandam.

Informatie en sollicitatie
Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Roos Stokhof of Erik Petit, teammanagers Toezicht en Handhaving Brzo-RIE, via Roos.Stokhof@odnzkg.nl of Erik.Petit@odnzkg.nl of tel. 06 3800 7932 of 06 3800 5056.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten van de OD NZKG hebben voorrang. De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 30 januari 2018.

Planning:
Selectiegesprekken: dinsdag 30 januari 2018.
Arbeidsvoorwaardengesprek: dinsdag 6 februari 2018.

Met vragen over bovenstaande procedure kun je terecht bij Jim van der Vliet, HR adviseur, via jim.van.der.vliet@odnzkg.nl of tel. 06 3801 7193. Graag ontvangen we je motivatiebrief en cv uiterlijk op maandag 22 januari 2018. Mail deze naar: sollicitatie@odnzkg.nl ter attentie van Roos Stokhof.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Regio Flevoland , Noord-Holland , Utrecht
Opleidingsniveau HBO
Opleidingsrichting Bouwkunde , Civiele Techniek , Milieu
Uren per week 32 - 40 uur
Werkervaring 1-3 jaar , 3-5 jaar , 5-10 jaar
Computerkennis -
Rijbewijs Rijbewijs B
Talenkennis Nederlands
Solliciteren

Schrijf je gratis in

Word gevonden door een groeiend aantal werkgevers, vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en profiteer van alle voordelen.

Ik heb al een account Registreren