Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Monumentenwachter

Vacaturenummer Plaatsingsdatum 19-04-2018
Aantal vacatures 1  
Bedrijfsnaam

Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Vestiging / locatie Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland - SCEZ - is provinciaal aanspreekpunt en kenniscentrum voor het erfgoed in Zeeland. In dialoog met de maatschappij beschermen en benutten wij erfgoed en maken wij erfgoed beleefbaar.

Onder het motto ‘Schakelen’ speelt de SCEZ in op de veranderingen in de samenleving. Naar gelang de situatie daarom vraagt, wisselen we van versnelling. Daarnaast zorgen wij voor verbindende schakels en maken we koppelingen met de (cultuur)beleidsdoelstellingen van de Provincie. Samen met andere partners en samen met de Zeeuwen werken wij aan de maatschappelijk opgaven van Zeeland van de komende jaren.

Bij de sector Erfgoed en Ruimte houden 16 medewerkers zich ontwikkelingsgericht bezig met kennisopbouw, informatieverschaffing, advisering en projectontwikkeling op het terrein van archeologie, cultuurhistorie en monumenten.

Ook de Monumentenwacht valt onder deze sector. Een team van monumentenwachters inspecteert monumentenpanden met als doel het verval van cultuurhistorische gebouwen te voorkomen. Zij treffen of bevorderen preventieve onderhoudsmaatregelen. Daarnaast voeren zij inspecties op maat uit zoals aankoopinspecties en quickscans. Ook stellen zij gebrekenrapportages, onderhoudsplannen en kostenramingen op. Zij beoordelen en adviseren over programma’s van eisen, werkomschrijvingen, veiligheidsplannen en offertes. De Monumentenwacht heeft ruim 750 abonnees met in totaal ruim 1.000 monumenten om te inspecteren. Duurzaamheid, ict en arbo zijn de komende jaren speerpunten.

Wij zoeken voor de Monumentenwacht een Monumentenwachter
Voltijds (36 uur)

Profiel
Je beschikt over een goede opleiding en je weet van aanpakken. Je hebt gevoel voor monumenten en historische gebouwen. Restauratie spreekt je meer aan dan nieuwbouw. Een bouwkundige inspectie is je niet vreemd en voor het opstellen van een rapportage draai je je hand niet om. Het delen van kennis en het informeren van eigenaren over het onderhoud van hun pand gaat je gemakkelijk af. Je vindt het leuk om in teamverband te werken aan het behoud van het Zeeuws erfgoed. Je bent gemotiveerd om in Zeeland te wonen en te werken.

Wij bieden

 • Uitdagende, afwisselende functie bij een informele, middelgrote organisatie (circa 35 medewerkers)
 • Mogelijkheden om vorm te geven aan de ontwikkeling van het team Monumentenwacht
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een salaris van minimaal € 2.001,19 en maximaal € 2.858,85 bruto per maand (salarisschaal 7 van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Provincies). Aanvullend hierop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 19,7% van je bruto salaris


Wij vragen

 • Opleiding mbo bouwkunde (minimaal niveau 3), bij voorkeur met specialisatie restauratie
 • Ervaring met inspecties en bouwkundig onderhoud van gebouwen, ook op grote hoogte
 • Ervaring met het opstellen van rapporten en werkomschrijvingen
 • Kennis van ict en softwareprogramma’s
 • Goede communicatieve (mondeling en schriftelijk) vaardigheden
 • In bezit van rijbewijs B


Competenties
Specifiek

 • Zorg voor kwaliteit
 • Flexibel gedrag
 • Vasthoudendheid
 • Omgang met details


Algemeen

 • Klantgerichtheid
 • Coöperatief gedrag
 • Informatie en sollicitatie


Zin in een boeiende afwisselende functie met mogelijkheden voor ontwikkeling en ontplooiing? Mail dan je sollicitatie voorzien van CV vóór 19 februari 2018 naar vacature-monumentenwachter@scez.nl.

Voor verdere informatie en een functieomschrijving verwijzen wij je graag naar onze website: www.scez.nl/vactures. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Teamleider Monumentenwacht Wim Jakobsen zal jouw vragen graag beantwoorden: +31 (0)118-670610 of w.jakobsen@scez.nl.

Een praktijkdag en een aanstellingsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure. Het dienstverband is vooralsnog voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd. De werkzaamheden starten op detacheringsbasis.

Regio Zeeland
Opleidingsniveau MBO-3 , MBO-4 , HBO
Opleidingsrichting Bouwkunde
Uren per week 32 - 40 uur
Werkervaring 1-3 jaar , starter
Computerkennis Internet Explorer , Microsoft Access , Microsoft Excel , Microsoft Word
Rijbewijs Rijbewijs B
Talenkennis Nederlands
Solliciteren

Schrijf je gratis in

Word gevonden door een groeiend aantal werkgevers, vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en profiteer van alle voordelen.

Ik heb al een account Registreren