Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Bouwkundig Engineer

Vacaturenummer 02 Plaatsingsdatum 16-04-2018
Aantal vacatures 10  
Bedrijfsnaam

KnaapenGroep

Vestiging / locatie KnaapenGroep

Functieomschrijving

Een goede voorbereiding is essentieel voor een geslaagd project!

 

Na een korte inwerkperiode word je uitgedaagd met engineeringopgaven. Je werkt in gevarieerde ontwerp- en adviesprojecten in renovatie- en onder­houdsprojecten voor diverse opdrachtgevers. Als bouwkundig engineer maak je de bouwkundige vertaling met betrekking tot de renovatie van woningen en wooncomplexen.

 

Je analyseert beschikbare informatie, maakt deel uit van het projectteam en werkt nauw samen met collega’s met verschillende achtergronden. Op basis van de klantvraag en de projectdoel­stel­lingen weet jij met je enthousiasme en analytisch vermogen structuur te brengen in de informatiestroom. De vraag van de klant vertalen wij naar een maakbaar product. Jouw kennis op het technische en bouwkundige vlak maakt je een belangrijke speler in het projectteam. Je expertise richt zich op de verschillende aandachtsgebieden, afhankelijk van de fase waarin een project verkeert.

 

In de acquisitiefase houd je je vooral bezig met visualisatie van de bouwkundige oplossing van de klantvraag. Tijdens de ontwerpfase ga je aan de slag met functionele uitwerking en aanpassingen. Vervolgens werk je project uit tot een concreet product met technische werktekeningen voorzien van cruciale details waarmee onze werkvoorbereiders een vliegende start maken. Tijdens de uitvoering blijf je ondersteunend aan het projectteam zodat jou opgedane projectkennis niet verloren gaat.

 

Je bent van nature een teamplayer, je past je communicatie gemakkelijk aan naar verschillende niveaus en je weet mensen te motiveren en stimuleren. Omdat KnaapenGroep ernaar streeft zichzelf elke dag te willen verbeteren is het in deze rol van groot belang dat je processen analyseert en ideeën aanreikt hoe deze verbeterd kunnen worden.

 

Jouw Profiel

 

-       HBO Bouwkunde/ Bouwtechnische bedrijfskunde

-       Veiligheid voor leidinggevenden (VCA-VOL)

-       Minimaal 5 jaar in vergelijkbare functie, bij voorkeur in R&O

-       Je hebt kennis van;

  • Bestaande bouw
  • Branche specifieke producten, materialen en methoden
  • Bouw wettelijke regelgeving en bouwbesluit
  • Organisatie en planning

 

Je bent besluitvaardig en klantgericht. Je weet wat het betekent om te renoveren in bewoonde bouw.

Hoe jouw dag eruit kan zien

Vandaag weer een dag vol uitdagende projecten! Je begint gelijk met de voorbereiding van de overdracht voor dat grote project. Je zorgt dat de calculatie op de juiste manier wordt gecommuniceerd naar de uitvoering. Je bespreekt de kritieke elementen met je collega’s en blijft deze bewaken tijdens de uitvoering.

 

Vervolgens vertrek je samen met de werkvoorbereider naar het project. Je gaat nog even de maatvoering controleren en de laatste zaken inmeten. Op basis van de goedgekeurde scenario’s bekijk je de gevels om vervolgens de bouwkundige details uit te werken.

 

Je verneemt dat de aanvraag voor dat nieuwe project is binnengekomen. Snel terug naar kantoor om de planning hiervan door te nemen met de leidinggevende en de calculator! Tevreden over de opgestelde planning keer je terug naar je computer. Als laatste actie plan je ook voor dit nieuwe project een wekelijks overleg in om de voortgang van de projecten, samen met het projectteam, te bewaken.

 

Bedrijfsprofiel

We zijn het oudste familiebedrijf van Nederland (opgericht in 1652) en worden inmiddels vertegenwoordigd door de 11de generatie. Van eenvoudig schildersbedrijf zijn we uitgegroeid tot een multidisciplinair renovatiebedrijf, met voornamelijk woningcorporaties als opdrachtgever. We hebben een bijzondere kijk op renoveren en dat zie je terug in de praktijk.

 

Want anders dan je van een aannemer verwacht, bouwen wij niet alleen met stenen en cement. We renoveren fysiek én sociaal en investeren in een betere toekomst voor de bewoners van een wijk.

 

Wat bieden wij

  • Een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. bonusregeling);
  • Uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een informele en prettige werkomgeving;
  • Uitdagend werk om je helemaal in te storten;
  • Een platte organisatie waar humor noodzakelijk is.

 

Geïnteresseerd?

Durf jij de uitdaging aan? Dan ben ik benieuwd naar je verhaal. Je kunt je sollicitatie sturen naar solliciteren@knaapen.nl of neem voor meer informatie contact op met Maartje van Kester, tel: 06-10 59 69 54.

 

 

Regio Noord-Brabant
Opleidingsniveau HBO
Opleidingsrichting Bouwkunde
Uren per week 32 - 40 uur
Werkervaring 5-10 jaar
Computerkennis -
Rijbewijs -
Talenkennis Nederlands
Solliciteren

Schrijf je gratis in

Word gevonden door een groeiend aantal werkgevers, vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en profiteer van alle voordelen.

Ik heb al een account Registreren