Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Opleiding Techniek B&U - KOB

Opleidingsnummer Techniek B&U - KOB

 

Ben je op zoek naar een opleiding in de bouw? Wil je doorgroeien naar een kaderfunctie als calculator, werkvoorbereider, uitvoerder, projectleider, bedrijfsleider, of wil je een eigen bedrijf starten, of Zzp’er worden? Volg KOB opleidingen.
 

Inhoud

Hier leer je de TECHNIEK van het bouwen. Aan de hand van voorbeeldprojecten worden alle facetten van het bouwen behandeld. Je leert een bouwproject technisch voorbereiden, uitvoeren en begeleiden. Technisch lezen en interpreteren van bestek en tekeningen (Stabu of RAW). Opbouw en toepassing van materialen in draag- en afwerkingsconstructies. Verschillende bouw- en uitvoeringsmethoden. Belastingen, krachtenverloop en berekening van constructies. Bouwfysische aspecten van constructies. Installaties en bouwkundige voorzieningen. Alternatieven m.b.t. de toepassing materialen, constructies, afwerking en uitvoeringsmethoden. Voorbereiden en organiseren van het uitvoeringsproces. Wet- en regelgeving (zoals Bouwbesluit, UAV en Arbo). De samenwerking en verantwoordelijkheden van de deelnemers aan het bouwproces.
 

Instroomvoorwaarden

Ongeacht je vooropleiding kun je starten met de opleiding TECHNIEK (B&U of INFRA). Deze avondopleiding duurt twee jaar, tenzij je via een instroomtoets kunt aantonen dat je een behoorlijk technisch kennisniveau hebt. Dan duurt de opleiding één jaar.
 

Vervolgopleidingen

KOB managementopleidingen B&U en Infra: Commerciële bedrijfsvoering, Calculatie, Werkvoorbereiding & uitvoering, Ondernemen.
 

Kosten

Als je onder de bouw-CAO valt: € 1.895,-
Als je niet onder de bouw-CAO valt: € 2.345,-
 

Opleidingsplaatsen

Richting B&U te volgen in: Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Heerenveen, ’s-Hertogenbosch, Limburg (Nuth), Rotterdam, Twente (Almelo), Utrecht, Zwolle.

Richting Infra te volgen in: Breda/Bergen op Zoom, ’s-Hertogenbosch, Haarlem, Heerenveen, Holten, Rotterdam en Utrecht.

Kenmerken opleiding

Niveau MBO-2
Type Cursus
Duur 2 jaar

aanmelden ondernemer Komindebouw.nl