Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Bouwmensen Twente

Bedrijfsprofiel

Bouwmensen Twente locatie Rijssen, is een vereniging waarbij 75 bouwondernemingen uit de gemeenten Rijssen/Holten, Hellendoorn, Wierden en Hof van Twente zijn aangesloten. Zij neemt ieder jaar opnieuw een groep VMBO schoolverlaters in dienst. De nieuwbakken werknemers krijgen allemaal een opleiding tot timmerman of metselaar. Later zijn ook andere opleidingen uitvoerder en restauratie mogelijk.

De leerlingen (‘instromers’) worden door Bouwmensen Twente uitgeleend aan erkende leerbedrijven in de bouw. Daar krijgen ze 4 dagen per week een praktijkopleiding met een leermeester aan hun zij. Voor het theorieonderwijs gaan de instromers 1 dag naar het ROC van Twente, waar Bouwmensen Twente nauw mee samenwerkt. Verder verzorgt het Bouwmensen Twente ook zelf het praktijkonderwijs in haar pand aan de Reggesingel. Daar heeft ze de beschikking over speciale praktijkhallen voor metselaars en timmerlieden.

Het opleidingscentrum heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het leidde sinds haar oprichting in 1984 zo'n 1500 vakmensen op. Directie en medewerkers steken veel energie in de persoonlijke aandacht voor alle medewerkers en bieden altijd een luisterend oor en goed advies. Binnen het opleidingscentrum gaan alle medewerkers hartelijk met elkaar om. Opmerkelijk is ook dat zo'n 80% van alle instromers die er een opleiding genoten, nog altijd in een straal van 20 kilometer rond Rijssen werkzaam is.

Bouwmensen Twente is niet alleen werkgever voor schoolverlaters. De vereniging biedt ook op tal van manieren hulp en ondersteuning aan de aangesloten bouwondernemingen en verzorgt korte trainingen en instructies. Het OCT ondersteunt ook de leermeesters op de bouw en ze geeft volwasseneneducatie, onder meer op het terrein van EHBO. Het pand aan de Reggesingel biedt ook onderkomen aan het Samenwerkingsverband van de Timmerindustrie Regio Oost.

Vestigingen

  • Huidige vestiging
  • Hoofdvestiging
  • Vestiging
Kaart wordt geladen...