Komindebouw.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Goa Leidingtechniek

Bedrijfsprofiel

De monteur infratechniek werkt aan de energie- en datanetten en is werkzaam bij een energiebedrijf, een waterbedrijf, aannemer of een datacommunicatiebedrijf. De bedrijven hebben als voornaamste activiteiten de aanleg, beheer en onderhoud van de ondergrondse infrastructuur. De monteur infratechniek verricht werkzaamheden binnen de volgende vijf werkgebieden: gas, (drink)water, warmte, datacommunicatie en elektriciteit.

Deze werkgebieden zijn onderverdeeld in twee groepen:

  • Gas, (drink)water, en warmte
  • Elektra en datacommunicatie

De leerling kiest in overleg met het leerbedrijf welke richting hij/zij van de monteur infratechniek opleiding gaat volgen en op welk niveau. In alle disciplines van gas, water, warmte en elektra/datatelecom is het mogelijk de opleiding via het SPG te volgen op niveau 2 en 3. Het SPG adviseert in niveau 4. 

De opleidingen worden op de volgende niveaus gegeven:

  • Niveau II, (niveau monteur)
  • Niveau III, (niveau 1e Monteur)


Gedurende de opleiding worden de leerlingen opgeleid voor de ondergrondse infratechniek. Tijdens de theorielessen op school werken de leerlingen op individueel niveau aan het vullen van hun eigen portfolio. De informatie om de portfoliomap te vullen, kan een leerling halen uit boeken, via internet, uit de praktijk door te vragen aan ervaren collega’s etc. De portfoliomap van de leerling is de leidraad voor de opleiding, zowel voor de theorie als de praktijk. 

Naast de theorie volgt een leerling ook praktijklessen in de daarvoor aanwezige praktijkwerkplaatsen in de regio. Samen met de leermeesters van de praktijkschool en de leermeester van het leerbedrijf wordt bekeken welke taken/werkprocessen de leerling beheerst of welke nog gedaan moeten worden. Zodra de leerling een opdracht afgesloten heeft, mag de leermeester of de docent van school die aftekenen. Indien het hele portfolio gevuld is, wordt de leerling getoetst met een theoretische toets, een proef van bekwaamheid en een eindgesprek. Indien alles naar behoren is afgerond, ontvangt de leerling een diploma in zijn/haar voor de afgeronde opleiding. De opleiding op niveau 2 duurt ca. 1,5 jaar en de opleiding op niveau 3 ca. 1 jaar.

Vestigingen

  • Huidige vestiging
  • Hoofdvestiging
  • Vestiging
Kaart wordt geladen...

Contactgegevens

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer
 
079 3252265
079 3252294
www.goaleidingtechniek.nl
info@goaleidingtechniek.nl