ProRail vraagt

 • Je volgt een (technische) relevante hbo- of wo-opleiding zoals ICT, Informatica Informatiemanagement of Bedrijfskunde
 • Je bent bekend met Lean management en SIPOC 
 • Je bent communicatief vaardig en procesmatig ingesteld
 • Je bent analytisch ingesteld en werkt secuur 
 • Je kunt goed zelfstandig werken en bent goed in het overzicht bewaren

ProRail biedt

 • een uitstekende stagevergoeding van € 700 bruto per maand (o.b.v. 32 uur per week)
 • een gezellige werkplek met een leuk team en goede begeleiding
 • een stage waarin je een zinvolle bijdrage levert aan duurzame mobiliteit
 • een laptop van de zaak zodat je kunt flexwerken
 • een werkomgeving vol kansen om jezelf te blijven ontwikkelen

Ben jij een slimme en enthousiaste student die op zoek is naar een veelzijdige afstudeerstage? Wil jij je tanden zetten in een uitdagende klus op het gebied van ICT binnen ProRail? Lees dan snel verder!

ProRail ICT is de automatiseringsspecialist binnen ProRail. Ze beheert en ontwikkelt alle informatie, besturings-, beveiligings- en verkeersleidingssystemen en netwerken en legt een professionele basis voor het excellent functioneren van alle operationele en ondersteunende processen.

Als afstudeerder maak je onderdeel uit van het team Incidentenregie. Dit team speelt een belangrijke rol binnen ProRail en maakt onderdeel uit van de afdeling ICT Logistiek. Incidentenregie richt zich op de ondersteuning van medewerkers van ProRail, vervoerders en vele andere partijen tijdens een incident op of rond de railinfra. Die ondersteuning wordt geboden door een veelheid van systemen en applicaties die als totaalservice beschikbaar worden gesteld. De verschillende componenten zijn ieder op hun eigen manier geconfigureerd. Het is een complex proces om authenticatie en autorisatie over de keten heen gesynchroniseerd te houden. Daarom zoekt ProRail een afstudeerder die zich in eerste instantie gaat richten op het inzichtelijk maken van het authenticatie- en autorisatievraagstuk. Ten eerste zal je tijdens de afstudeerstage de processen in kaart gaan brengen en ga je je richten op de configuratie en tooling waar Incidentenregie gebruik van maakt. Vervolgens maak je een voorstel voor het verbeteren en vereenvoudigen van de aanvraag- en configuratieprocessen. Voorbeelden van werkzaamheden waar je je mee bezig zal gaan houden zijn:

 • Het opstellen van een procesontwerp.
 • Het analyseren van varianten en het voorstellen van mogelijke verbeteringen.
 • Het analyseren van de technische relaties tussen systemen en applicaties.
 • Het houden van interviews, het uitwerken en het vastleggen hiervan.

Tijdens jouw afstudeerstage word je ingewerkt en begeleid door een aantal collega’s en maak je onderdeel uit van een team met professionals dat bestaat uit functioneel beheerders, informatieanalisten, architecten en applicatiebeheerders. Ben jij op zoek naar een afstudeerstage bij dé spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland? Reageer dan nu en we maken graag kennis met je!

Overtuigd? Solliciteer!

Ben je enthousiast geworden en beschik jij over genoemde competenties? Dan ontvang ik graag via de solliciteer-button je cv en motivatiebrief waarin je aangeeft waarom jij graag bij ProRail wilt afstuderen. Want wij staan open voor aanpakkers die initiatief nemen. Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan Fabienne Jansen via fabienne.jansen@prorail.nl. 

 Samen met jou werken we de stageopdracht uit. De duur van de stage en het aantal uren per week passen we aan jouw opleidingseisen aan.

Uiterlijk 10 werkdagen na je sollicitatie hoor je van ons. Krijg je een uitnodiging? Dan gaan we graag met je in gesprek. Je ontmoet dan je eventuele stagebegeleiders.

Let op: Dit gaat uitsluitend om een stage. Zoek je een leuke carrière mogelijkheid voor een vaste positie dan verwijzen we je door naar onze openstaande actuele vacatures.

Direct solliciteren
Delen:
Vacaturekenmerken
Aantal uur per week
Opleidingsniveau
Locatie
Utrecht, Nederland
Contactpersoon bedrijf
Fabienne Jansen
Bedrijfsinformatie
Telefoonnummer
000
E-mailadres
recruitment@prorail.nl