ProRail vraagt

 • >10 jaar werkervaring op WO niveau
 • Het vermogen om ingewikkelde strategische vraagstukken tot hun essentie terug te brengen
 • In staat professionals vakinhoudelijk te coachen en te begeleiden conform system enginering (is vereist)
 • Autoriteit op het gebied van beleidsontwikkeling ERTMS of spoorvervoersysteem (is vereist )
 • Ervaring met (begeleiden van) complexe besluitvormingsprocessen op directieniveau

ProRail biedt

 • Een prachtige baan waarin jij spelmaker bent voor het invoeren van het nieuwe treinbeveiligingsysteem ERTMS
 • Een werkomgeving met maatschappelijke relevantie waarbij we staan voor een duurzaam product
 • Salaris tussen € 5.113,- en € 8.490, schaal 11 (bruto per maand, op basis van 36 uur per week, onder voorbehoud van definitieve functiewaardering)
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals individueel keuzebudget, reisfaciliteiten en Railsport

Ben jij de Beleidsadviseur ERTMS die technische eisen aan het spoorsysteem stelt zodat deze ongehinderd door kan draaien terwijl het totale vervoersysteem naar ERTMS wordt omgebouwd? 

De invoering van een op ICT gebaseerd systeem als ERTMS is niet zonder risico’s, zeker niet als die invoering plaatsvindt in ons druk bereden spoorsysteem. 

Ben jij in staat om samen met een team van architecten en aspectmanagers systeemeisen op te stellen voor een werkend vervoersysteem? Een vervoersysteem bestaande uit infra, materieel, mensen en processen. 

De implementatieorganisaties realiseren delen van het vervoersysteem. Jij zorgt ervoor dat er heldere afspraken worden gemaakt met de implementatieorganisaties zodat tijdens en na het programma het vervoersysteem kan worden beheerd en doorontwikkeld. Als beleidsadviseur ERTMS geef je vakinhoudelijk leiding, maar je bent ook in staat zelf beleid en eisen op te stellen. Je bent een verbinder die met plezier de breedte opzoekt en de diepte induikt.

Jij zorgt er samen met het team voor dat:

 • Er één centrale architectuur wordt beheerd, welke systematisch gebruikt wordt om het systeemontwerp van het vervoersysteem te definiëren en te monitoren.
 • De eisen op vervoersysteemniveau (onder andere de systeemindicatoren) systematisch worden gedecomponeerd naar eisen voor de infrabeheerders en de spoorwegondernemingen.
 • De eisen aan de infrabeheerders en spoorwegondernemingen systematisch kunnen worden getraceerd en  herleid naar bovenliggende eisen op deelsysteemniveau of vervoersysteemniveau.
 • Systematische verificatie of eisen (technisch) maakbaar zijn en dat er voldaan wordt aan de eisen op vervoersysteemniveau.
 • Systematische validatie of het geheel van alle eisen leidt tot een uitvoerbaar en werkbaar systeem voor gebruikers (machinisten, treindienstleiders, etc).

Het team dat je functioneel en vakinhoudelijk aanstuurt, bestaat uit ongeveer 10 professionals die het beleid maken op vervoersysteemniveau voor o.a. de aspecten veiligheid, betrouwbaarheid, cyber security, capaciteit en interoperabiliteit. In deze functie rapporteer je aan de Manager Systeemintegratie van de Programmadirectie.

Overtuigd? Solliciteer!

Ben jij degene die binnen ProRail zaken verder verbindt, verbetert en verduurzaamt? Solliciteer dan direct maar uiterlijk op maandag 25 november 2019 via de solliciteer-button. Want wij staan open voor aanpakkers die initiatief nemen.

Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan Roos Bleijenburg (Recruiter) via Roos.Bleijenburg@prorail.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marcel Hendriks Boers (manager Systeemintegratie) via Marcel.Hendriksboers@prorail.nl  

Uiterlijk 10 werkdagen na de sluitingsdatum hoor je van ons. Na uitnodiging voor het eerste gesprek vragen we je een e-assessment te maken als aanvulling op je cv en motivatiebrief.

Wij regelen de zaken graag goed. Met onze verantwoordelijke taak voor de samenleving vinden wij een VOG, integriteits- en geheimhoudingsverklaring heel belangrijk. Dat vragen we dan ook van je bij indiensttreding. Vanzelfsprekend krijg je eventuele kosten daarvoor vergoed.

Vanuit ProRail hebben we prima kanalen om onze kandidaten te bereiken. Acquisitie zal dan ook niets uithalen. Daar zijn we graag duidelijk over.

Direct solliciteren
Delen:
Vacaturekenmerken
Aantal uur per week
Opleidingsniveau
Sectoren
Locatie
Utrecht, Nederland
Contactpersoon bedrijf
Roos Bleijenburg
Bedrijfsinformatie
Telefoonnummer
000
E-mailadres
recruitment@prorail.nl