Vacature Leerling Tegelzetter - Utrecht

Van niets iets heel moois maken. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Als tegelzetter is dat precies wat jij gaat doen. Je werkt vooral in de nieuwbouw en bij de renovatie van huizen, kantoren en bedrijven. Op saaie betonnen vloeren en wanden breng je tegels aan. Dat kunnen keramische tegels zijn, maar ook tegels van natuursteen of glas.

Als tegelzetter ben je meestal binnen aan de slag, maar soms heb je ook buiten een klusje. Je bent de hele dag druk in de weer en draagt de nodige beschermende kleding. Dan kun je denken aan een stofkapje, oordoppen, knielappen en buiten een helm.

Lijkt het vak van tegelzetter je wel wat? En ben je sterk genoeg om de emmers specie en pakken tegels te tillen? Dan is de opleiding tegelzetter echt iets voor jou!

Werken als Tegelzetter in de bouw

Tijdens de opleiding tegelzetter leer je alles over het aanbrengen van tegels op wanden en vloeren. Maar ook over specie, voegen, lijmen en tegels snijden. Aan de hand van tekeningen leer je tegels aan te brengen in keukens, badkamers, flatgebouwen, zwembaden of zelfs buiten. Van de opleiding kun je het volgende verwachten:

  • De opleiding duurt maximaal 2 jaar. Dat is goed te overzien.
  • Tijdens de opleiding volg je een stage of werk je bij een erkend leerbedrijf. Je ontvangt dus een stagevergoeding met een BOL opleiding of salaris met een BBL opleiding.
  • Meestal ga je 1 dag per week naar school en 4 dagen per week aan het werk.
  • Na het behalen van je diploma kun je nog verder leren, om bijvoorbeeld als uitvoerder, werkvoorbereider of bedrijfsleider aan de slag te gaan.

Wat zijn toelatingseisen van de opleiding tegelzetter?

Wil je de opleiding tegelzetter volgen? Dan heb je 1 van de onderstaande diploma’s nodig:

  • een entreeopleiding;
  • een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg;
  • een diploma Assistent Bouw en Infra;
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Solliciteren vacature bouwkunde Utrecht

Met je diploma Tegelzetter (niveau 2) kun je doorgroeien naar de opleiding Tegelzetter (niveau 3). Heb je beide opleidingen gedaan? Dan kun je nog doorleren voor verschillende andere functies in de bouw, op kantoor of in de buitendienst. Binnen de uitvoering of de werkvoorbereiding bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een baan als bedrijfsleider? Binnen de bouw is veel mogelijk en kun je alle kanten op. Waar wacht je nog op en solliciteer vandaag nog via onderstaande sollicitatie knop. 

Delen:
Vacaturekenmerken
Aantal uur per week
Opleidingsniveau
Sectoren
Locatie
Utrecht, Nederland
Contactpersoon bedrijf
Afdeling inschrijving
Bedrijfsinformatie
Telefoonnummer
030 6081533
E-mailadres
info@bouwmensen-utrecht.nl