Stage Bouwkunde WTC - Amsterdam

Ga jij ervaring op doen bij een duurzaam maar volledig ingebouwd project? 

Werken op stage Bouwkunde WTC 

Als stagiair op het WTC, loop je deels mee in de uitvoering en deels in de werkvoorbereiding. De werkzaamheden op het project, Tower Ten, zijn in volle gang. Je komt te werken in een hecht en gemotiveerd team dat elke dag 100% geeft. Van jou wordt dan ook volledige inzet en enthousiasme verwacht. Ga jij ervaring op doen op dit geweldige project?

Het project

Het World Trade Centre aan de Amsterdamse Zuidas ondergaat een forse metamorfose. Ballast Nedam stript de huidige D-toren tot op het betonskelet. Daarna bouwen we er een nieuwe ‘toren’ van 22 verdiepingen aan vast en zetten we 10 verdiepingen op de huidige D- toren. Tot slot breiden we het nieuwe gebouw uit met drie nieuwe paviljoens onder een mooie golvende overkapping. Met een nieuw en eigentijds gezicht én 20% meer kantoorruimte. De nieuwe transparante, bijzonder belijnde gevel maakt het WTC weer helemaal een gebouw van deze tijd. Erachter bevindt zich straks 17.000 m2 volledig gerenoveerde en 32.000 m2 nieuwe vloeroppervlakte. Ook de parkeergarage breidt uit om aan te sluiten op de moderne eisen en behoeften van gebruikers. Ballast Nedam is volledig verantwoordelijk voor de realisatie en afbouw, tot aan casco oplevering van kantoorruimtes.

Fundering versterken

De uitbreiding is een complex project. De D-toren moet eerst zorgvuldig gestript worden. Om overlast te beperken, verwijderen we als laatste de huidige gevel. Daarna kunnen we pas beginnen met de renovatie en nieuwbouw. Een belangrijk onderdeel is de fundering, waaronder het versterken van de bestaande fundering. Specialistisch werk in ontwerp en uitvoering en noodzakelijk om de tien nieuwe bouwlagen te kunnen dragen.

Kleine ruimte

Nog een specialisme van Ballast Nedam dat goed van pas komt: bouwen in een kleine ruimte. In dit geval op een van Nederlands bedrijvigste locaties de Zuidas en ingeklemd tussen intensief gebruikte wegen en kantoren.

Dit vraagt veel aandacht voor de omgeving. Zo letten we op het kantoor- en omgevingsritme: tussen 07.00 en 09.00 uur is er geen bouwverkeer. En met huurders in het WTC komen we tot overlast beperkende maatregelen – soms heel simpel, zoals geen bouwradio’s gebruiken.

Jouw profiel

  • Je zit in je tweede of derde jaar van de hbo-opleiding bouwkunde;
  • Je bent vanaf februari 2021 fulltime beschikbaar voor ongeveer 5 maanden;
  • Je bent woonachtig in de buurt van Amsterdam en in staat om s ’ochtends vroeg te beginnen;
  • Je bent ambitieus en communicatief vaardig. Het vloeiend beheersen van de Nederlandse taal in woord en geschrift is noodzakelijk;
  • Je bent in het bezit van een geldig Vca-certificaat;

Wij bieden

  • Veel verantwoordelijkheid en vrijheid tijdens je stage;
  • De kans om in de praktijk te zien gebeuren, wat je tijdens je studie alleen op een scherm ziet;
  • Een stagevergoeding van 550,- per maand op basis van 40 uur stagelopen per week;
  • Een laptop om je stage zo goed mogelijk te kunnen doorlopen
  • De mogelijkheid op een eventuele tweede stage of bijbaan bij Ballast Nedam, bij goed functioneren.

Solliciteren voor stage bouwkunde - Amsterdam

We kijken uit naar jouw reactie! Zie jij jezelf stage lopen bij Ballast Nedam en spreekt het WTC jou aan? Reageer dan snel en upload je cv inclusief motivatiebrief. Vermeld hierbij duidelijk welke studie je volgt, per wanneer en hoelang je stage moet lopen, en aan welke eisen je stage moet voldoen.

Direct solliciteren
Delen:
Vacaturekenmerken
Aantal uur per week
Opleidingsniveau
Sectoren
Locatie
Amsterdam, Nederland
Contactpersoon bedrijf
Damia Carli
Bedrijfsinformatie
Telefoonnummer
030 2853333
E-mailadres
d.carli@ballast-nedam.nl